Pötréte horgásztó

Pötréte Önkormányzati Horgászegyesület

Cikkek, írások

Tőzegtavi sikerek

Szabó László (Körmend)

Sziasztok! Szeptember végén folyamatos négy napig tartó esőzés után, öt napra meglátogattuk egy barátommal a pötrétei II. tőzegtavat. 

Kiérkezéskor a vízállás legalább 30 cm-rel magasabb volt a megszokottnál, és a horgászállások egy része víz alatt volt, mivel legalább egy csónakhossznyit kikúszott a víz a partra. Ennek függvényében választottam a még általam nem horgászott vízterületet. 

A horgászat megkezdésétől a befejezéséig napos, éjszaka erősen párás idő volt. Az első nap reggeli bójázás, etetés után a botok már a bajszosokra vártak. A Cipro Z3-as alapmixből készített 22 mm-es Squid, illetve Shrimp bojlik kerültek csalizásra. A túra ideje alatt a nappali kapások nem jelentkeztek, amikor beszürkült jobbnál jobb halak jöttek. Az első éjszaka egy 14,75 kilós tükrös , valamint 8-10 kilós pontyok jelentkezttek.


A hét többi napján nappal pihentünk rá az éjszakákra, amik alatt a kisebb halak elkerülték az etetéseket. Az utolsó este sikerült megfognom az eddigi rekordhalamat egy kerek tükörponty formájában. 

Az első mérlegelésnél 20,40 kg -ot mutatott a hal, ezért fényképezésig azt reggelig eltároltam. A pontymatrac visszaméréskor az eddig mért súlyától, az erős pára miatt többet mutatott, és csak akkor bizonyosodott be, hogy a tükörponty súlya 19,62 kg. 19,62 kg.


Sajnos a húsz kilós álomhatárt nem sikerült átlépnem.